Kahvin keksimisestä kerrotaan tarinaa, jossa etiopialainen vuohipaimen nimeltä Kaldi havaitsi vuohiensa valvovan öitä, kun ne olivat syöneet kahvipensaan marjoja. Etiopialaiset keksivät näin jauhaa kahvimarjoja ja sekoittaa jauhe eläinrasvaan. Eräänlainen alkukanteinen energiapatukka siis! Tällaista ruokaa tehdään Etiopiassa paikoin vielä edelleenkin.
Luostarissa marjoista ryhdyttiin tekemään juomaa, jonka maine kiiri hitaasti Arabiaan. Alussa juoma oli mehun kaltaista energiajuomaa. Kahvin paahtaminen keksittiin, kun papuja lennähti vahingossa tuleen ja tulesta nousi miellyttävä aromi, keksittiin alkaa paahtamaan kahvia.
TakaisinHaluatko kuulla lisää kahvilaaduistamme? Oletko kiinnostunut oman brändikahvinne myymisestä osana hyvää tarkoitusta? Haluatko lisätietoja kahvipaahtimosta tai kahvilaatujen valmistamisesta? Mitä tahansa haluat tietääkään, ota yhteyttä, kysy lisää tai anna palautetta!